ONTVANG TOT 1,00% CASHCOINS bol.com
De grote voordelen van de energievergelijkers
03/07/2019

energie

Om te sparen en besparen voortaan enkel B-merken kopen en abonnementen opzeggen? Weet dat je ook flink kunt besparen op nodige vaste lasten. Zoals de energierekening. En dan niet door te letten op het verbruik, maar door op wat je ervoor moet neertellen. Waarom besparen op de leuke dingen in het leven, wanneer je ook kunt besparen op je stroom? Je kunt namelijk op zoek naar een goedkoper energiecontract. Dat kan makkelijk via een energievergelijker; een website waarop je tal van energiecontracten kunt vergelijken op prijs en kwaliteit.

Overzicht van al het aanbod
In Nederland zijn er meer dan 40 energieleveranciers die jou het liefst aan de haak willen slaan. Ze hebben verschillende energiecontracten, waardoor het juiste contract vinden een onmogelijke taak kan lijken. Stel je voor dat je ouderwets alle websites zou moeten afstruinen op zoek naar dat gouden contract? Dat moet toch makkelijker kunnen? En dat kan ook, namelijk door een energievergelijker te bezoeken. Op een energievergelijkingssite worden op basis van de door jou verschafte gegevens de beste aanbiedingen getoond. Hieruit kun jij vervolgens een keuze maken. Ook kunnen energievergelijkers rekening houden met speciale wensen. Wil jij je bijvoorbeeld inzetten voor een duurzame wereld door gebruik te maken van groene stroom? Laat de energievergelijker dan de voordeligste groene contracten voor jou op een rijtje zetten.

Beste deals bovenaan; leverancier moet lage tarieven bieden
Wanneer je direct naar de site van de energieleverancier gaat, hoeft de leverancier niet per se te concurreren met andere leveranciers. Hij hoeft jou dus niet de allerlaagste prijs aan te bieden om jou in de wacht te slepen. Op een vergelijkingssite willen leveranciers het liefst bovenaan komen te staan, en om daar te komen moeten zij de laagste tarieven bieden. Daarom zijn contracten die via een energievergelijkingssite worden aangeboden soms gunstiger dan de deals die je bij de leverancier zelf kunt afsluiten. Energieleveranciers zullen moeten knokken om hoger in de ranglijst te komen en dit doen zij natuurlijk door jou die extra scherpe prijs aan te bieden. Op deze manier vind je via een energievergelijker vaak exclusieve deals die je op de sites van de desbetreffende leveranciers zelf niet zal tegenkomen.

Elk jaar vergelijken en overstappen
Natuurlijk geeft een energievergelijker aan wat voor jou op dat moment het voordeligste contract is. Een jaar later kan het zo zijn dat een ander contract voordeliger is doordat er een nieuwe aanbieding op de markt is of doordat je eigen omstandigheden zijn veranderd. Daarom is het verstandig om jaarlijks een vergelijkingssite te raadplegen om er zeker van te zijn dat je nooit teveel betaalt. Je kunt er dus het beste voor kiezen om een jaarcontract af te sluiten, zodat je een contract op kunt zeggen zonder opzegboete te ontvangen. Een bijkomend voordeel is dat je aan het eind van het jaar vaak en cashbackbedrag als beloning ontvangt. Dat bedrag kun je dan weer mooi besteden, bijvoorbeeld in je favoriete warenhuis! Meer tips over het overstappen en de juiste leverancier kiezen, vind je bij consuWijzer.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Pricewise Energie vergelijker 4,13 CashCoins

Pricewise Energie vergelijker

Bespaar honderden euro's en vergelijk met korting jouw energie bij PriceWise Energie

Naar de actie
Close
tot 3,00% CashCoins
25% korting op je eerste aankoop bij Groupon Shopping
Code:FIRST25
ONTVANG TOT 1,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click