ONTVANG TOT 21,25 CASHCOINS Online.nl
Cashback bij een nieuwe energieleverancier
05/09/2019

Er zijn in Nederland heel wat verschillende leveranciers van energie. Het is voor deze bedrijven heel belangrijk om te proberen zoveel mogelijk nieuwe klanten te werven. Dit doen ze natuurlijk door energie tegen scherpe tarieven te leveren, maar ook door bijvoorbeeld een cashback aan te bieden. Het is zelfs bijna standaard bij energiebedrijven dat er in een dergelijk geval 250 euro wordt aangeboden. Een prettig bedrag om terug te krijgen, zeker als je iemand bent die zuinig is met energie.

Er zitten wel enkele voorwaarden aan deze cashback waar je rekening mee moet houden. Je wilt dat mooie bedrag immers toch niet mislopen? Lees verder om te weten te komen wat een cashback precies is, maar ook hoe jij optimaal kunt profiteren van dit voordeel dat energiebedrijven je soms aanbieden.

Wat is een cashback precies?
Eigenlijk is het principe van een cashback heel simpel uit te leggen. De vertaling van het Engelse woord helpt je al op weg: cashback betekent namelijk eigenlijk gewoon 'geld terug'. Het is bij veel bedrijven mode geworden om klanten over de streep te trekken door ze een cashback aan te bieden. Het is dan ook een effectieve manier om klanten ervan te overtuigen om over te stappen.

Nog een voordeel: ga je energieprijzen vergelijken, kies dan voor een bedrijf dat de cashback aanbiedt. Is een energiebedrijf namelijk iets duurder dan een concurrent, maar biedt het wel 250 euro aan cashback? Dan kan het alsnog de moeite waard zijn toch voor de betreffende aanbieder te kiezen. Het is dan wel belangrijk om van tevoren even goed te berekenen wat jouw energieverbruik is. Voor hetzelfde geld krijg je een cashback van 250 euro, maar ben je door jouw mate van verbruik toch meer geld kwijt per jaar door hoge tarieven dan wanneer je een iets goedkopere aanbieder kiest.

Waar moet je op letten bij een cashback?
Er zijn wel een aantal dingen om goed op te letten bij een cashback. Zo zullen energiemaatschappijen vaak willen dat je minimaal een jaar klant blijft voordat je je cashback krijgt. Stap je eerder over naar een andere aanbieder, dan vervalt je recht op de bonus. In de regel wordt de cashback daarom verrekend met je (eerste) jaarafrekening. Dan moet het natuurlijk wel zo zijn dat er een bedrag overblijft. Met andere woorden: als jij boven je maandbedrag uitkomt, wordt dit verrekend met de cashback. Het is dan ook belangrijk om, voordat je ervoor kiest over te stappen naar een andere aanbieder, energieprijzen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je ook daadwerkelijk iets hebt aan die aanbieding. Zuiniger zijn met energie is daarbij ook een goede manier om nog meer te besparen op energiekosten.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Pricewise Energie vergelijker 4,13 CashCoins

Pricewise Energie vergelijker

Bespaar honderden euro's en vergelijk met korting jouw energie bij PriceWise Energie

Naar de actie
Close
tot 3,00% CashCoins
25% korting op je eerste aankoop bij Groupon Shopping
Code:FIRST25
ONTVANG TOT 1,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click