Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Zó houd jij je goede voornemens vol!
03/01/2017

Elk jaar in januari is het weer zover: jij hebt een waslijst aan goede voornemens die je echt, écht gaat volhouden. Stoppen met roken, gezonder eten, vaker naar de sportschool en minder geld uitgeven aan kleding staan bovenaan die waslijst. Maar dan… ben je een paar weken verder en zijn die goede voornemens ver te zoeken. Herkenbaar? Mooi! Want wij hebben dé 7 tips waarmee je die goede voornemens dit jaar wél volhoudt. Echt!

1. Kijk eerst naar je doelen. Zijn we wel haalbaar en realistisch? Je kunt wel een hele waslijst opstellen, maar het is natuurlijk ontzettend frustrerend als je een doel niet haalt (en daardoor maar meteen de brui aan alle voornemens wilt geven). Er is niets leuker dan een doel te halen, dus zorg ervoor dat ‘ie ook haalbaar is.

2. Heb je inderdaad zo’n waslijst vol aan goede voornemens? Houd het dan overzichtelijk! Maak er een overzichtelijke checklist van zodat je meteen een doel kunt afvinken als je hem gehaald hebt. En hóé fijn is het om iets te kunnen afvinken? Precies. Dat werkt meteen weer motiverend voor je andere doelen.

3. Zorg ook dat je ‘kleine’ voornemens op je checklist zet die makkelijk te halen zijn. De kans dat je zo’n klein voornemen snel haalt is redelijk groot en dus kun je weer iets afvinken. En zoals we hiervoor al zeiden, dat werkt motiverend. Win-win!

4. Wees niet te kritisch. Een goed voornemen is immers geen verplichting, dus wees niet te streng voor jezelf als het niet helemaal gaat zoals je zou willen. Als het niet lukt, kun je het altijd later weer opnieuw proberen.

5. Zie je het even niet meer zitten en vraag je je soms af waar je het allemaal voor doet? Juist dat moet je in gedachte houden: je doel. Wil je wat kilo’s verliezen? Denk aan het streefgewicht dat je wilt halen. Wil je een diploma halen? Denk aan dat papiertje wat je over een paar maanden in je handen kunt houden. Wil je stoppen met roken en jezelf belonen met een mooie tas als het gelukt is? Denk aan die tas! En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom: denk aan het resultaat en het zal motiverend werken.

6. Deel je goede voornemens ook met vrienden en familie. Zij zullen ongetwijfeld vragen hoe het gaat en kunnen je helpen motiveren als je het even niet meer ziet zitten. En misschien heeft iemand wel hetzelfde goede voornemen als jij en kunnen jullie elkaar steunen!

7. De laatste, en ook zeker de állerleukste tip: beloon jezelf! Heb je een voornemen gehaald of ben je al een tijdje op de goede weg? Geef jezelf een beloning. Dat werkt ontzettend motiverend en daardoor krijg je meer zin om het vol te houden tot het einde. Wedden?

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

   
Close
Tot 5,00% CashCoins
20% korting op al jouw Elemis favorieten
Code:20ELEMIS
visit register click click