Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Online reisverzekeringen vergelijken
27/03/2015

Plan je een weekendje naar Berlijn? Ga je zes maanden backpacken in Australië? Heb je net een zonvakantie geboekt? Of ga je raften en hiken tijdens je vakantie? Denk dan aan een reisverzekering die aansluit bij jouw reisgedrag. Wees goed verzekerd en betaal je niet teveel premie!

"Een reisverzekering? Ik loop het risico wel." We begrijpen heel goed dat een reisverzekering één van de saaiste dingen is die je moet regelen voor je reis. Maar begrijp ons niet verkeerd, het is misschien wel de belangrijkste! Maar met al die verschillende verzekeringen en premies zie je door de bomen het bos niet meer. In dit overzicht bekijk je welke reiziger jij bent en welke reisverzekering het beste bij jouw vakantie past. Vergelijk reisverzekeringen met korting en sluit de goedkoopste reisverzekering via NuCash af!

reisverzekeringen

Ben jij een vakantieganger die af en toe een paar weekjes buitenland pakt, maar nooit langer dan drie weken van huis is?
Misschien ga je er in de meivakantie even tussenuit, en verder in de zomer een week of twee weg. Hier heb je geen doorlopende verzekering voor nodig, met een kortlopende verzekering betaal je alleen voor de dagen dat je op vakantie bent. Check altijd of je een Europa- of werelddekking nodig hebt, dit is uiteraard afhankelijk van je vakantiebestemming.

Ben jij een avontuurlijke reiziger die niet naar het reisbureau gaat maar zelf de vliegtickets en hotels boekt?
Het is belangrijk dat je naast een kortlopende (of langlopende, afhankelijk van de duur van je vakantie) ook een annuleringsverzekering afsluit voor een 'samengestelde' reis. Met deze optie verzeker je alle 'losse' elementen van je vakantie met één verzekering. In sommige gevallen biedt de organisatie waarbij je de losse vlucht of hotelkamer boekt ook een annuleringsverzekering. Het loont om goed te kijken naar het verschil in prijs tussen een officiële reisverzekeraar en de aangeboden annuleringsverzekering.

Goedkope reisverzekering online

Ben jij onderdeel van het gezin die zijn vakanties liever buiten Europa zoekt?
Zet altijd de werelddekking aan! Als je langer dan drie aangesloten weken in het buitenland verblijft is een doorlopende reisverzekering bijna altijd de beste optie. Let ook op eventuele gezinskortingen, het is makkelijk om het hele gezin onder te brengen bij één verzekeraar. Er gelden vaak speciale regelingen voor jonge kinderen.

Ben jij het stel dat de hele winter in het buitenland zit?
Groot gelijk, overwinteren in het buitenland! Maar hoe lang blijf je precies in Spanje of een ander zonnig land? En gaat het om een land binnen Europa, of een tropisch land buiten de EU? Als het om enkele weken gaat kun je op vakantie met een doorlopende reisverzekering. Maar je kunt niet zomaar een jaar wegblijven. Soms moet je een speciale Reisverzekering voor lang verblijf in het buitenland afsluiten.

Wintersport reisverzekering

Ben je een avontuurlijk aangelegde reiziger die tijdens het wintersporten ook buiten de piste wil?
Ga je 'extreme' sporten beoefenen tijdens je vakantie? Denk aan raften, hiken en andere sporten met een verhoogd risico die niet altijd door een gewone reisverzekering worden verzekerd. Vaak heb je voor deze sporten ook dure apparatuur nodig die ook niet verzekerd wordt. Een Outdoor- of Survivalverzekering biedt dan uitkomst. Voor wintersportvakanties geldt een speciale wintersportdekking. Zet deze altijd aan bij je kortlopende of doorlopende verzekering.

Ga je backpacken en werken in het buitenland?
Veel jongeren kiezen tegenwoordig voor een tussenjaar waarin ze gaan backpacken in Australië of rondtrekken in Azië. Natuurlijk heb je voor zo'n lange reis een speciale reisverzekering nodig. Als je van plan bent te gaan werken tijdens je reis kun je het beste voor een Globetrotter Verzekering, een Lang-op-reisverzekering of een speciale Backpack verzekering kiezen. Let op: per verzekeraar heeft deze verzekering een andere naam.

Goedkope reisverzekering online

Ben je onderdeel van een school, een bedrijf of een groepsreis binnen Europa?
Het is altijd een uitdaging om met een grote groep op reis te gaan, ook qua verzekering. Niet alleen de leerlingen of werknemers moeten verzekerd zijn, maar ook de begeleiders. Ga niet uit van individuele verzekeringen en sluit een groepsreisverzekering af.

Fijne vakantie!

Bekijk hier het overzicht met alle reisverzekeraars op NuCash!

Bron: Reisverzekeringblog.nl

   
Close
Tot 1,00% CashCoins
Ontvang €15 korting op je eerste bestelling bij LensOnline
Code:15INTRO
visit register click click