Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Met deze tips wordt Oud & Nieuw een knalfeest!
29/12/2015

Oud & Nieuw feest

Het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar goed beginnnen. Dat is symbolisch het idee van Oud & Nieuw. In de praktijk betekent dit vooral heel veel gezellige feestjes, stapels met oliebollen en poedersuiker en liters champagne. Of je nu flink gaat stappen of een huisfeestje organiseert, je ouders op bezoek hebt of juist visite uitnodigt; met deze party tips wordt het hoe dan ook een knallend Oud & Nieuw!

Oud & Nieuw is typisch zo’n feestje waar de verwachtingen en de realiteit niet echt overeen komen. Waarschijnlijk kijk je al weken uit naar 31 december, zit je om acht uur al klaar in je feestpak en begin je dan ook al met de oliebollen en champagne om een stevige bodem te kweken. Na een hoop spelletjes en oudejaarsconferences wordt het langzaam tien, elf uur en om half twaalf ben je zo moe dat je het liefst gewoon wil gaan slapen. Maar als je zelf zorgt voor gezellige mensen, uitbundige decoratie en heerlijke hapjes (en een enkele oliebol) dan wordt dat Oud & Nieuw-feestje zeker geweldig!

Oud & Nieuw feest

Drinken
Natuurlijk kan de champagne niet ontbreken, maar een fles Prosecco of kinderchampagne is net zo feestelijk en budget-proof. Een rose-champagne geeft echt iets extra's en is voor vele gasten een verrassend drankje. De meeste champagnehuzien zoals Piper Heidsieck en Moët & Chandon hebben een rosé-champagne. Zet de flessen wel op tijd in een koeler zodat hij om 12 uur klaar is om te poppen. Kleed de glazen aan met een cocktailprikker met een sterretje erop of garneer de glazen met een fortune-cookie voor wat Chinese wijsheid om het jaar goed te beginnen!

Eten
De oliebol is een echte klassieker, maar met Oud & Nieuw kun je best wat anders op tafel zetten. Denk aan lekkere toastjes of crostini's met spinazie en artisjokharten, feta met bosui, gerookte zalm of een mini Caprese. Een kaasplank of wat stukjes worst en vleeswaren valt altijd goed in de smaak, en je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Ga je voor een culinaire avond of zijn de hapjes vooral gezellig? En komen alleen wat goede vrienden of staat je hele huis vol? Laat in dat laatste geval iedereen wat maken of meenemen - scheelt weer in de kosten.

Oud & Nieuw feest

Decoratie
Stiekem is Oud & Nieuw gewoon een kinderfeestje. Want ballonnen moeten er zijn - zo veel mogelijk en zo goud mogelijk! Ook glitters, slingers met sterren of teksten en grote opblaasbare cijfers ('2016') doen het goed. Kleed de bar of tafel met hapjes en drankjes extra feestelijk aan en versier de champagneglazen bijvoorbeeld rondom met een laagje suiker. Ook een leuke activiteit is de 'photobooth', een hoekje van de kamer met een extra leuke achtergrond en grappige props van papier of karton waar je de ultieme selfie kunt maken. Denk aan feesthoedjes, gekke brillen van de feestwinkel met 2016 erop of kroontjes.

Alvast een gelukkig nieuwjaar! Wat ga jij doen met Oud & Nieuw?

   
Door Margery Mahler op 02-01-2016 om 08:05:05
Nee, heb de kous op mijn kop gehad en was zo iverstuur, dat ik geen Oud en Nieuw heb gevierd, voor de tweede keer in 5 jaar
Close
1,25% CashCoins
Profiteer van 5% korting op dierentuinen bij Tiqets
Code:5OFFZOO
visit register click click