ONTVANG 0,75% CASHCOINS LEGO
Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Boze reacties op stijging eigen risico 2016
29/10/2015

Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering gaat in 2016 met €10 omhoog. Het stijgt hiermee naar 385 euro verplicht eigen risico. De verhoging roept veel reacties op. Vooral chronisch zieken, ouderen en mensen met een laag inkomen zijn verontwaardigd dat het eigen risico dit jaar wéér stijgt.

Halloween films

Sinds de invoering in 2008 is het eigen risico namelijk al met 150% gestegen. In 2006 en 2007 kregen verzekerden nog geld terug als zij geen gebruik maakten van zorg, de no-claim kon oplopen tot 255 euro. In 2008 werd het eigen risico ingevoerd waardoor Nederlanders de eerste 150 euro aan zorgkosten zelf moesten betalen. Volgend jaar wordt dat dus de eerste 385 euro.

Boze reacties
Op Facebook zijn de eerste verontwaardigde reacties al te lezen. "We betalen steeds meer en steeds minder wordt vergoed. Ik snap er echt helemaal niets van", zo reageert iemand. Iemand anders durft haast niet meer naar een dokter toe vanwege de hoge kosten. Daarnaast reageren vooral mensen met een uitkering of in de bijstand en chronisch zieken boos: "Het eigen risico is makkelijk te doen voor modaal, maar veel te veel voor mensen op bijstandsniveau."

Halloween films

Verplicht eigen risico op spaarrekening zetten
Er wordt aangeraden om de hoogte van het verplicht eigen risico bij elkaar te sparen en op een aparte rekening te zetten, zodat je niet in de financiële problemen komt wanneer je onverwachts toch zorgkosten moet betalen. Natuurlijk is dat niet voor iedereen haalbaar. Juist daarom is het erg nadelig dat het eigen risico elk jaar weer stijgt. 

De definitieve zorgverzekeringspremies voor 2016 worden half november bekend gemaakt. Zodra er meer informatie beschikbaar is zullen we dat hier plaatsen. Bekijk alle zorgverzekeraars via NuCash hier!

   
Door Hetty Oerlemans op 04-11-2015 om 08:15:10
Gewoon niet meer betalen massaal,dan kunnen ze niets doen.
Close
1,14% CashCoins
Ontvang 25% korting op jouw bestelling bij Wijnvoordeel
Code:25SBWV
ONTVANG 0,75% CASHCOINS LEGO
visit register click click