Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Hoe bespaar je geld op je zorgverzekering 2016?
16/10/2015

Je zorgverzekering kost je maandelijks een hoop geld. Geen gek idee om je verzekering dus zo tegen het eind van het jaar eens te evalueren. Is het geld je het waard geweest? Was je over- of juist onderverzekerd? Waren er onverwachts hoge kosten en staan er nog dure afspraken of operaties voor volgend jaar op de planning? Door je verzekering na te lopen kun je veel geld besparen op je zorgverzekering 2016. Bespaar voor volgend jaar met deze tips!

1. Bekijk je huidige zorgverzekering kritisch
Online of op je afschriften zie je precies hoeveel geld je waaraan kwijt bent. Wegen de baten tegen de kosten op, bijvoorbeeld met die dure aanvullende tandartsverzekering? Het is natuurlijk zonde om te betalen voor zorg die je eigenlijk niet nodig hebt. Ga je zorgwensen voor 2016 na en stel je verzekering daarop in.
 

2. Verhoog je eigen risico
De nummer één factor waarmee je op maandelijkse basis geld kunt besparen is je eigen risico. Gooi je het eigen risico omhoog, dan betaal je maandelijks veel minder. Maar let goed op: wanneer je onverwachts zorg nodig hebt moet je het gehele bedrag zelf kunnen betalen. Ga niet voor een hoog eigen risico als je er later door in de financiële problemen komt.
 

3. Vraag zorgtoeslag aan
Check bij de belastingdienst of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag 2016. Deze toeslag is bedoeld om mensen met een laag inkomen in staat te stellen een goede zorgverzekering af te sluiten. Jongeren en studenten verdienen vaak onder de norm en krijgen door de zorgtoeslag een flinke korting op hun maandlasten. Als je maximale zorgtoeslag krijgt en zelf tien euro bijlegt heb je al een prima verzekering.


4. Kies voor een verzekering die bij je past
Via je werkgeven kun je soms collectiviteitskorting krijgen, maar ook voor ZZP'ers en andere beroepsgroepen zijn er tegenwoordig collectieven. Studeer je nog, dan loont het om te kijken naar de speciale studenten zorgverzekering. Het loont om verschillende verzekeringen te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de meeste korting en de minste maandlasten hebt. En een goede zorgverzekring natuurlijk!

> Bekijk het huidige aanbod van zorgverzekeraars op NuCash.nl en houd de kortingsacties in de gaten!

   
visit register click click