Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
De gezelligste kerstmarkten bij jou in de buurt
14/11/2015

Hand in hand de kou trotseren, elkaar warm houden en samen schaatsen. Lekker snuffelen tussen de knusse kraampjes en bijkomen met met warme chocolademelk. Vier de winter en bezoek één van deze gezellige kerstmarkten in de buurt! Dit weekend openen de eerste kerstmarkten, waar je niet alleen de leukste kerstcadeaus shopt maar ook direct in de juiste sferen komt.

Kerstmarkten in Nederland
Maar waar moet je heen voor het grootste feestgedruis? Van pop-up evenementen tot reguliere Sunday Markets, onze hoofdstad organiseert traditiegetrouw elk jaar een groot aanbod kleinschalige feestelijke kerstmarkten. Maar ook in de keukenhof in Lisse wordt één van de grootste kerstmarkten in Nederland georganiseerd. Deze kerstmarkt bestaat uit verschillende kramen, stalletjes en kersthuizen waar je genoeg inspiratie opsnuift voor de feestdagen. Ook Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven is iets bijzonders om mee te maken, en natuurlijk is de Fluweelengrot in Limburg ook een echte klassieker. Van Maastricht tot Valkenburg en van Arnhem tot Hardinxveld-Giessendam; heel Nederland is in kerstsferen!

Kerstmarkten in het buitenland
Duitsland is de onbetwiste koning van de kerstmarkten. Steden als Düsseldorf, Berlijn en Keulen zijn al jarenlang favoriet om hun sfeervolle aankleding en echte kersthistorie. Maak er een kleine stedentrip van en boek er een overnachting bij in een knus hotel of gezellig pension. Maar ook onze Oosterburen kunnen er wat van. Antwerpen is het toonbeeld van sfeer, vol kraampjes met Glühwein, warme chocolademelk en grappige snuisterijen. Ook Brugge en Gent zijn relatief dichtbij. In een paar uurtjes rij je naar deze Vlaamse steden. En heb je ooit over een tripje naar Leuven nagedacht? Met een hapje, knetterende vuurtjes en de geur van dennenbomen is Leuven echt voor de fijnproevers onder de kerstfanaten.

Boeken maar!
Enkeltje kerstmarkt? Travelbird heeft de leukste en voordeligste aanbiedingen. Een nachtje Brussel kost je slechts €39,50, je zit al in Düsseldorf vanaf €34 en verder weg, naar bijvoorbeeld Berlijn, Boedapest, Praag of Polen, boek je al vanaf €139!

Ga jij dit jaar een kerstmarkt bezoeken?

   
visit register click click