ONTVANG 0,75% CASHCOINS LEGO
Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Check je zorgverzekering en voorkom hoge kosten
19/10/2015

In aanloop naar het 'zorgseizoen' is het tijd om je zorgverzekering eens te evalueren. Ben jij blij met je verzekeraar? En heb je afgelopen twaalf maanden te veel of juist precies genoeg betaald? Had je een goede inschatting gemaakt met het verhogen of verlagen van je vrijwillig eigen risico? En hoe wil je dat je verzekering er volgend jaar uitziet?

Er zijn drie verschillende opties. Misschien was je precies goed verzekerd en heb je geen cent teveel betaald. Misschien was je juist onderverzekerd, waardoor je veel rekeningen zelf hebt moeten betalen, of oververzekerd, waardoor je eigenlijk geld weg hebt gegooid. Tijd voor de test.

Wellness weekend

Was je onderverzekerd?
Misschien klonk die goedkope zorgverzekering destijds heel aantrekkelijk, maar wist je toen nog niet dat die knieblessure uit zou gaan lopen op wekenlange fysiotherapie. Of moest je onverwachts onder het mes voor een gebroken enkel door het sporten. Heb je gekozen voor de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico, maar zit je daardoor nu in de financiële problemen? Dat was een inschattingsfout, maar daar trap je volgend jaar niet meer in. Natuurlijk, die onverwachtse enkel had je niet aan zien komen. Maar heb je al langer last van een pijntje of kwaaltje, of weet je dat er volgend jaar groot tandonderhoud aan zit te komen, verzeker je dan daarvoor.

Let op: het eigen risico zou je ten allen tijden zelf moeten kunnen ophoesten. Voor volgend jaar stijgt het verplicht eigen risico 2016 naar €385 in plaats van €375 en moet je voor jezelf bekijken of je dat aanvult met vrijwillig eigen risico.

Wellness weekend

Was je oververzekerd?
Het kan juist ook tegenovergesteld zijn. Bijvoorbeeld voor de zekerheid maar die tandarts verzekeren, maar vervolgens één keer per jaar op controle (geen gaatjes!) en eventjes naar de mondhygiëniste. Waarschijnlijk had je dan beter de afspraken zelf kunnen betalen en zo geld kunnen besparen.

Afhankelijk van je financiële situatie kun je beter onder- dan oververzekerd zijn. Bij te veel zorgverzekering gooi je immers maandelijks geld weg, wanneer je niet genoeg verzekerd bent moet je wel een buffer hebben om onverwachtse kosten op te vangen.

De verschillende premies 2016 worden rond half november bekend gemaakt. Nu kun je alvast kijken naar het huidige aanbod verzekeraars via NuCash.nl!

   
Close
2,50% CashCoins
10% korting op alles bij Yourdecoration
Code:YDTT10
ONTVANG 0,75% CASHCOINS LEGO
visit register click click