ONTVANG 20,00% CASHCOINS ONTVANG 20,00% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Aanvullende tandartsverzekering: ja of nee?
21/12/2016

Als je overstapt van zorgverzekering komen er nogal wat vragen op je af. ‘Welke zorgverzekeraar ga ik kiezen? Is het verstandig als ik mijn eigen risico verhoog? Moet ik een aanvullende tandartsverzekering afsluiten?’. Over die laatste vraag ontstaan weleens discussies. In welke gevallen is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten en wanneer niet? Wij geven antwoord!

Tandartskosten worden vanuit de basisverzekering alleen vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Dus als je de magische leeftijd van 18 jaar bent gepasseerd, worden tandartsbehandelingen hooguit in een aantal bijzondere situaties vergoed. Bij een ernstige lichamelijke of geestelijke aandoening, bijvoorbeeld. Check in zo’n geval dus altijd even met je verzekering waar je recht op hebt. Voor alle andere situaties hebben we een handig overzicht opgesteld. Kijk mee!

Sluit in dit geval géén aanvullende tandartsverzekering af:
Ga jij braaf 2 keer per jaar naar de tandarts en heb je dan nooit gaatjes of iets anders bijzonders? Dan is het raadzaam om geen aanvullende verzekering te nemen. Want waarom zou je maandelijks pak ‘m beet 20 euro meer betalen aan je verzekering per maand als twee controle-bezoekjes rond de 40 euro kosten in totaal? Dan kun je zo’n bedrag maar beter twee keer apart in een jaar betalen dan elke maand meer betalen, terwijl dat dus hartstikke overbodig is. Niet doen dus.

Maar in dit geval is het misschien beter om wél een tandartsverzekering af te sluiten:
Ben jij helaas niet gezegend met een sterk gebit en is er altijd wel iets aan de hand? Dan weer een gaatje, dan weer een wortelkanaalbehandeling of misschien een nieuwe kroon volgend jaar; als je verwacht veel kosten te maken voor de tandarts is het misschien beter om wél een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Als je dit van plan bent, regel dat dan snel. Er kan een medische selectie gelden waarbij je tandarts een verklaring over je gebit moet invullen, wat een paar dagen kan duren. Dus wees op tijd!

Wil je er op tijd bij zijn en als de wiedeweerga overstappen + een aanvullende tandartsverzekering afsluiten? Dat kan via deze zorgpagina én je geeft je saldo meteen een boost!

   
Close
1,22% CashCoins
25% korting op alle koffie van Illy bij Koffievoordeel
Code:ILLY25
ONTVANG 20,00% CASHCOINS ONTVANG 20,00% CASHCOINS
visit register click click